1/3/11

Σύμπτωμα παρακμής

Πώς θα αντιδρούσατε αν κάποιος πολιτικός σας έλεγε πως αγωνίζεται γι' αυτό:Και αμέσως μετά, σας έλεγε πως αγωνίζεται και γι' αυτό:


Τα παραπάνω είναι θέσεις του κόμματος «Δράση» του κ. Στέφανου Μάνου, έτσι όπως υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα του. Του θιασώτη της κοινής λογικής, του αυτονόητου και του ρεαλισμού. Έτσι λέει. Λείπουν (ή είναι δυσδιάκριτα) από την πολιτική σκέψη αυτά τα εργαλεία και ως εκ τούτου ο λόγος του συγκεκριμένου κόμματος δύναται να εισφέρει θετικά ενάντια στο χάος του παραλογισμού που δυναστεύει τη χώρα μας.

Όμως.

Ποια λογική και ποιος ρεαλισμός και ποιο αυτονόητο υπαγορεύουν την αποποινικοποίηση της εμπορίας και της χρήσης όλων ανεξαιρέτως των τοξικοεξαρτητικών ουσιών όπως είναι η ηρωίνη, η κοκαΐνη κοκ;

Ποια λογική και ποιος ρεαλισμός και ποιο αυτονόητο υπαγορεύουν την απαλοιφή της ανάπτυξης εθνικής συνείδησης στα πλαίσια της εκπαίδευσης;

Ποια λογική και ποιος ρεαλισμός και ποιο αυτονόητο υπαγορεύουν την κατάργηση της δωρεάν παιδείας; (έστω και αν σήμερα είναι «δωρεάν» παιδεία)

Η κοινή λογική είναι ένα σημαντικό εργαλείο που στα χέρια ενός συνετού μπορεί να δώσει λύσεις, εκεί που φαίνεται ότι υπάρχει αδιέξοδο. Στα χέρια όμως ενός ανθρώπου με έλλειψη οράματος (για μην πω «αρετής και σωφροσύνης» και το βαρύνω το πράγμα) γίνεται μέχρι και ατομική βόμβα που δεν αφήνει τίποτα όρθιο.
Κουνήστε λίγο το κεφάλι σας εκεί στη «Δράση» να ξελαμπικάρετε γιατί με τέτοιο επαναστατισμό (sic) θα καταντήσετε o ΣΥΡΙΖΑ του φιλελευθερισμού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα αντιδρούσα κάνοντας ενα γκαλοπ για να δώ πόσοι ανεγκέφαλοι και επικίνδυνοι Έλληνες υπάρχουν

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτο!!!