18/7/13

Η απάτη της "εθνικής κυριαρχίας".

Όταν ακούς τη ΧΑ να λέει ότι «παραχωρήθηκε η εθνική μας κυριαρχία στην τρόικα», τότε καταλαβαίνεις ότι αν δεν έχει παραχωρηθεί ακόμα, ή έχει παραχωρηθεί μέρος της, πρέπει να παραχωρηθεί τάχιστα και ΟΛΗ. Μικρό το κακό, ασήμαντο. 

Η λεγόμενη «εθνική κυριαρχία» δεν υπήρξε τίποτα άλλο από μια τεραστίων διαστάσεων πομφόλυγα. Δύο λέξεις χωρίς περιεχόμενο. Ένα είδωλο στο καθρέπτη.

Κυρίαρχες οντότητες, φυσικές ή μη, είναι αυτές που μπορούν και χαράζουν δικό τους δρόμο στη ζωή και την ιστορία. Όχι αυτές που απλώνουν το χέρι σα ζήτουλες για να αγοράσουν κολόνια, σκέπασμα στην οσμή της σήψης - σαράντα χρόνια τώρα.

Όταν ακούς ασημαντότητες και φαύλους να μιλούν για «απώλεια της εθνικής κυριαρχίας», μια μικρή-πολύ μικρή αχτίδα φαίνεται. 
Είναι η ελπίδα ότι υπάρχει μια μικρή, έστω, πιθανότητα να γδάρουμε επώδυνα το σάπιο, μπας και μείνει και φανερωθεί το υγιές.

Η «εθνική κυριαρχία», η ιστορική αυτή απάτη που ανέθρεψε γενιές νεοελλήνων με την ψευδαίσθηση μεγαλείου, περνώντας στο πολιτισμικό τους DNA, πρέπει να απολεστεί. Το είδωλο πρέπει να πάει στην Τροία (όπως το είδωλο της Ελένης στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη). 
Την πραγματική, υπάρχουν ακόμα πατριώτες που θα την κρύψουν, θα την ποτίσουν και θα την ταΐσουν. 
Να υπάρχει και να είναι δυνατή. Όταν έρθει η ώρα η πατρίδα να σταθεί στα δικά της πόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: