25/7/13

Να γράφονται ΟΛΑ στα πρακτικά.

«Να μην γράφεται τίποτα στα πρακτικά», λένε και ξαναλένε 40 χρόνια τώρα οι πρόεδροι και προεδρεύοντες της Βουλής καθώς ακούνε κάποιον βουλευτή να βρίζει, να παραληρεί, να ασχημονεί. 
Μπορεί στην εποχή της εικόνας να μην έχει νόημα αυτή η «διαταγή», ή να ακούγεται και ως ειρωνεία, δείχνει όμως τη νοοτροπία του χωριού απέναντι στο έγκλημα του αιμομίκτη. Κρύψτε το, κουκουλώστε το, να μην μας δουν και μας ακούσουν και γίνουμε σεργούνι. 
Ε λοιπόν ΟΧΙ. Να γίνουμε!

Να γράφονται ΟΛΑ στα πρακτικά. Να έχει υλικό στα χέρια ο ιστορικός του μέλλοντος να κάνει τη δουλειά του. Να ζωγραφίσει τον πίνακα των ημερών μας με όλα τα χρώματα. Και με το γκρι και με το ροζ και με το μαύρο και με το κίτρινο. 
Να γράφονται ΟΛΑ στα πρακτικά, γιατί αυτά που λέγονται είναι η εικόνα μας, είναι η ταυτότητά μας ως κοινωνία. Είναι το καρδιογράφημα της χώρας. Ποιος έχει δικαίωμα να διαγράφει τους «κακούς» παλμούς; Ποιος νομιμοποιείται να κρύβει το νόσημα, δίνοντας εικόνα υγείας σε έναν μισοπεθαμένο; 
Να γράφονται ΟΛΑ στα πρακτικά. Για να γνωρίζουμε με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά της παρακμής που ζούμε. Να τη δούμε κατάματα και με θάρρος. 
Μήπως την ξεπεράσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: