16/1/14

Να σκοτώσεις τη μανούλα.

Ήρθε και ο ϕίλος ο Μανωλάκης και μου ανακοίνωσε όλο χαρά ότι παντρεύεται. "Ένα πολύ καλό κορίτσι από σπίτι", λέει, το οποίο, επιπλέον, "έχει ξετρελάνει και τη μανούλα" του (ο πατέρας του δεν ζει). Χάρηκα κι εγώ με τη χαρά του.
- Σπίτι βρήκατε;
- Ναι αμέ! Όχι τίποτα ακριβό, ένα δυαράκι στο Χαλάνδρι, αλλά μας κάνει για αρχή. 
- Η μανούλα το είδε; Της άρεσε;
- Ξετρελάθηκε!
- Να μαγειρεύει ξέρει; Τι λέει η μανούλα; 
- Έφτιαξε ένα φρικασέ τις προάλλες και ξετρελάθηκε;
- Ποιος η μανούλα;
- Ε ποιος άλλος;… Αφού σου λέω είναι από σπίτι η κοπέλα. 
- Ωραία! Άντε με το καλό…
- Στάσου ένα λεπτό. Εσύ που ξέρεις τα πολλά, και είσαι και παντρεμένος, ποια συμβουλή θα μου έδινες για να στεριώσω καλό σπιτικό.

- Χμμ... κοίταξε Μανωλάκη, ελάχιστα ξέρω, αλλά αυτό που θα σου πω το ξέρω καλά. «Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου» λέει η εντολή, και σωστά τα λέει, αλλά θαρρώ ότι την κατανόησες λάθος. Στη δική σου περίπτωση, και ήδη άργησες, άλλο πρέπει να κάνεις: ΝΑ ΤΗ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ!
….. (κόκκαλο ο Μανωλάκης. Αλλά συνήλθε γρήγορα.)
- Τι;… Πώς;… Ποιον να σκοτώσω ρε θεοπάλαβε;
- Τη μανούλα σου Μανωλάκη να "σκοτώσεις". Μην τρομάζεις. Να τη σκοτώσεις μέσα σου εννοώ. Να βρει τη θέση που της αξίζει τώρα που παντρεύεσαι. Αυτή του ανύπαρκτου θηλυκού στη ζωή σου. Και της όμορφης σκιάς της μάνας, που στέκει μακριά και αγαπάει με τη σιωπή της. Δύο θηλυκά στη ζωή του παντρεμένου δεν χωρούν. Δύο έρωτες μαζί είναι δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Δεν μπορείς να τα κρατήσεις. Ένα απ’ τα δυό θα πέσει. Εσύ θα διαλέξεις ποιο. 

(Δεν απάντησε, έφυγε σκεφτικός. Θα παρακολουθήσω όμως την πιθανή εξέλιξη του Μανωλάκη σε Μανώλη, και θα ενημερώσω)

Δεν υπάρχουν σχόλια: